Authentiek Leiderschap

De leergang Authentiek Leiderschap richt zich op leiderschap van binnenuit. Met sterke geest, meer moed, meer authenticiteit.  

In dit traject word je gespiegeld hoe je als leider de meeste impact kunt hebben door zo authentiek mogelijk te zijn. Niet meer of minder, met al je plussen en minnen jezelf zijn. Hoe kun jij leiden vanuit wijsheid, kalmte en balans? Het juiste doen en beslissen, wat de situatie of kwestie ook van je vraagt? Beslissende vragen herkennen en doorgronden, er niet voor weglopen maar – werkelijk –  aan het werk gaan? Een leider die zijn of haar macht goed kent, weet hoe het spel werkt maar het niet vaak hoeft te gebruiken.  Of hoogstens ‘ten dienste van’. 

In deze leergang ervaar je hoe je je persoonlijke ontwikkeling verder kunt inzetten om zo nog een beter leider te zijn. Mét juist moreel kompas, geen spel maar zuiverheid. In deze verkenning komen we langs verschillende thema’s; van inspiratie tot macht, van compassie tot maskers, van bezieling tot wijsheid. Je wordt gespiegeld rondom deze thema’s, en hoe je hier verder mee om kunt gaan in jouw organisatie en ook in je persoonlijk leven. Zelfreflectie vormt hierin de basis.

Na afloop van de leergang heb je helder zicht op jouw leiderschap, en hoe je dit zo zuiver en authentiek mogelijk kunt inzetten, duurzaam voor de wereld om jou heen, en voor jouzelf. Ook weet je constructiever met macht om te gaan, en heb je je persoonlijke doelen weer helder voor ogen. Je bent weer geïnspireerd door je eigen werk, eigen ontwikkeling en de mensen om je heen. Je weet je de weg naar binnen gemakkelijker te vinden en je bent beter in staat vanuit jouw eigenheid de juiste relaties aan te gaan; congruenter hierin te zijn. Steeds vaker ben je die inspiratiebron voor anderen. Omdat je weet wie je bent. En dat wilt en durft te laten zien in je werk, je leiderschap en wat je in de wereld zet en gaat zetten.

De leergang wordt ingezet als een persoonlijk leertraject in een groep onbekende collega’s van andere organisaties. Vertrouwelijk en persoonlijk. Door de grote veiligheid kunnen er snel grote stappen gemaakt worden. Je gelooft in een-leven-lang-leren. Het traject bestaat uit 3 tweedaagsen plus een reflectiegesprek tussendoor, en beslaat een periode van 8 maanden.

De onderwerpen/thema’s die aan bod komen zijn o.a.:

  • van inspiratie tot macht, van compassie tot maskers en van bezieling tot wijsheid
  • balans
  • vertrouwen en integriteit
  • invloed (en overdracht en projectie)
  • visie
  • rust en vitaliteit.

Authentiek Leiderschap is leiderschap met een hoge graad van Persoonlijke Ontwikkeling. Waarin je naar binnen durft te gaan en je durft te vertrouwen op je innerlijke stem. Waarin kalmte van geest, zachtheid en mildheid leidend zijn. Hoofd en hart verbonden zijn. Je ook kwetsbaar durft te zijn. En je op krachtige wijze de ‘wijze’ leider durft te zijn die je in essentie bent. Alleen nog maar wat vaker hoeft toe te laten.

Data Leergang Authentiek Leiderschap 2022 – 2023 

  • do/vr 22 + 23 sept 2022  blok 1 – Leiderschap en Werk(elijkheid)
  • do/vr 12 + 13 januari 2023 – blok 2 – Invloed en Projectie
  • di/wo 16 + 17 mei 2023 – blok 3 – Bezieling en Integratie (di/wo voor Hemelvaart)

Tevens is er een (verdiepend) reflectiegesprek inbegrepen bij dit traject. Deze wordt individueel ingepland.

De tweedaagsen starten altijd op donderdag na de lunch (13.30 uur) en eindigen vrijdag rond 17.00 uur. Na afloop van het traject kunnen de sessies naar keuze vervolgd worden met intervisie met de groep.

Praktisch:

Doelgroep: je bent een (formeel of informeel) leider binnen je organisatie. Je weet waar je voor staat, je functioneert goed tot uitmuntend in je rol. Tegelijkertijd weet je dat je voor een volgende stap met betrekking tot leiderschap staat; meer van binnenuit. Minder denken, meer weten. Je realiseert je dat jouw leiderschap niet meer gaat over kennis of macht, maar over jouw eigenheid zo zuiver en congruent mogelijk in de wereld te zetten. Daar is het nu (de) tijd voor.

Deze leergang is een vervolg op de open leergangen Geïnspireerd Leiderschap en Invloed en Kracht. Direct instromen kan in principe ook. Altijd is een verdiepend intakegesprek onderdeel van de inschrijfprocedure.

De groepsgrootte is maximaal 10 deelnemers. De groep zal met zorg geselecteerd en samengesteld worden.

De locatie is Hotel Landgoed Zonheuvel in Doorn, een rustgevende locatie middenin de Kaapse Bossen.

De investering voor deze leergang is € 3325,-. De accommodatie-kosten bedragen € 840,-, dit is inclusief alle lunches, diners en overnachtingen. Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Het traject wordt verzorgd door HEEREN & JANSZE. De begeleider is Marieke Jansze, zij heeft ruime ervaring in trajecten als deze. Marieke is open, direct en persoonlijk. Ontwikkeling van deelnemers staat voor haar altijd centraal.

BACK TO HOME