Authentiek Leiderschap

De leergang Authentiek Leiderschap richt zich op leiderschap van binnenuit. Leiderschap vanuit wijsheid, met impact; duurzaam leiderschap. 

In dit traject word je meegenomen op de weg hoe jij als leider de meeste impact kunt hebben. Met sterke geest, meer moed, minder ego. Hoe ben jij die leider die leidt vanuit wijsheid, kalmte en balans? Die het juiste doet en beslist, wat de situatie of kwestie ook van je vraagt. Hierin voorbij gaat aan ego-gericht handelen. Beslissende vragen herkent en doorgrondt, er niet voor wegloopt maar aan het werk gaat. Op deze manier werkelijk betrokken is. Een leider die zijn of haar macht goed kent, weet hoe het werkt maar het niet hoeft te gebruiken. Of hoogstens ‘ten dienste van’.

In deze leergang ervaar je hoe je je persoonlijke ontwikkeling verder kunt inzetten om verdere groei in jouw leiderschap te creëren, om zo (nog) succesvoller te worden, mét juist moreel kompas; geen spel maar zuiverheid. In deze verkenning komen we langs verschillende thema’s; van inspiratie tot macht, van compassie tot maskers, van bezieling tot wijsheid. Je wordt gespiegeld rondom deze thema’s, en hoe je hier verder mee om kunt gaan in jouw organisatie en ook in je persoonlijk leven. Zelfreflectie vormt hierin de basis.

Na afloop van de leergang heb je helder zicht op jouw leiderschap, en hoe je dit zo zuiver en authentiek mogelijk kunt inzetten, duurzaam voor de wereld om jou heen, en voor jouzelf. Ook weet je constructiever met macht om te gaan, en heb je je persoonlijke doelen weer helder voor ogen. Je bent weer geïnspireerd door je eigen werk, eigen ontwikkeling en de mensen om je heen. Je weet je de weg naar binnen gemakkelijker te vinden en je bent beter in staat vanuit jouw eigenheid de juiste relaties aan te gaan; congruenter hierin te zijn. Steeds vaker ben je die inspiratiebron voor anderen. Omdat je weet wie je bent. En dat wilt en durft te laten zien in je werk, je leiderschap en wat je in de wereld zet en gaat zetten.

De leergang wordt ingezet als een persoonlijk leertraject in een groep onbekende collega’s van andere organisaties. Vertrouwelijk en persoonlijk. Door de grote veiligheid kunnen er snel grote stappen gemaakt worden. Je gelooft in een-leven-lang-leren. Het traject bestaat uit 3 tweedaagsen plus een reflectiegesprek tussendoor, en beslaat een periode van 8 maanden.

De onderwerpen/thema’s die aan bod komen zijn o.a.:

  • van inspiratie tot macht, van compassie tot maskers en van bezieling tot wijsheid
  • vertrouwen en integriteit
  • invloed en projectie, omgaan met macht
  • inspiratie, visie
  • rust, balans, kalmte, vitaliteit.

Authentiek Leiderschap is leiderschap met een hoge graad van Persoonlijke Ontwikkeling. Waarin je naar binnen durft te gaan en je durft te vertrouwen op je innerlijke stem. Waarin kalmte van geest, zachtheid en mildheid leidend zijn. Hoofd en hart verbonden zijn. Je ook kwetsbaar durft te zijn. En je op krachtige wijze de ‘wijze’ leider durft te zijn die je in essentie bent. Alleen nog maar wat vaker hoeft toe te laten.

Data Leergang Authentiek Leiderschap 2022 – 2023  

  • di/wo 24 + 25 mei 2022  – blok 1 – Leiderschap en Werk(elijkheid) – di/wo voor Hemelvaart
  • do/vr 22 + 23 sept 2022 – blok 2 – Invloed en Projectie
  • do/vr 12 + 13 januari 2023 – blok 3 – Bezieling en Integratie

Tevens is er een (verdiepend) reflectiegesprek inbegrepen bij dit traject. Deze wordt individueel ingepland.

De tweedaagsen starten altijd op donderdag na de lunch (13.30 uur) en eindigen vrijdag rond 17.00 uur. Na afloop van het traject kunnen de sessies naar keuze vervolgd worden met intervisie met de groep.

Praktisch:

Doelgroep: je bent een (formeel of informeel) leider binnen je organisatie. Je weet waar je voor staat, je functioneert goed tot uitmuntend in je rol. Tegelijkertijd weet je dat je voor een volgende stap met betrekking tot leiderschap staat; meer van binnenuit. Minder denken, meer weten, meer doen. Je realiseert je dat jouw leiderschap niet meer gaat over kennis of macht, maar over jouw eigenheid zo zuiver en congruent mogelijk in de wereld te zetten. Daar is het nu (de) tijd voor.

Deze leergang is een vervolg op de open leergangen Geïnspireerd Leiderschap en Invloed en Kracht. Direct instromen kan in principe ook. Altijd is een verdiepend intakegesprek onderdeel van de inschrijfprocedure.

De groepsgrootte is maximaal 10 deelnemers. De groep zal met zorg geselecteerd en samengesteld worden.

De locatie is Hotel Landgoed Zonheuvel in Doorn, een rustgevende locatie middenin de Kaapse Bossen.

De investering voor deze leergang is € 3325,-. De accommodatie-kosten bedragen € 840,-, dit is inclusief alle lunches, diners en overnachtingen. Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Het traject wordt verzorgd door HEEREN & JANSZE. De begeleider is Marieke Jansze, zij heeft ruime ervaring in trajecten als deze. Marieke is open, direct en persoonlijk. Ontwikkeling van deelnemers staat voor haar altijd centraal.

BACK TO HOME