Leertraject Geinspireerd Leiderschap

Een inspirerend traject voor ervaren leiders en managers in een eindverantwoordelijke rol

Het leertraject Geïnspireerd Leiderschap is erop gericht ervaren leiders en managers te versterken in hun vaardigheden en talenten met betrekking tot inspirerend leiderschap; inspirerend voor jezelf én inspirerend voor de mensen om je heen.

Centraal in het traject staat het (nog) effectiever worden in leiderschaps- en beïnvloedings-vaardigheden. Je wordt gespiegeld en getraind op effectief en niet-effectief gedrag en hoe daarmee om te gaan. Talenten en valkuilen worden onderzocht en je neemt de huidige invulling van je rol onder de loep. Feedback zal centraal staan gedurende de hele training.

Na het volgen van het leertraject heb je je eigen stijl van (geïnspireerd) leiderschap verder ontwikkeld, en kun je hierin een inspiratiebron voor anderen zijn. Je bent gelukkiger in je werk (moeiteloos leider zijn) en je hebt je persoonlijke doelen weer helder voor ogen. Je staat nog steviger in je schoenen. Het traject wordt ingezet als een persoonlijk leertraject in een groep collega-leiders. Het is een breed en ervaringsgericht traject. Het traject bestaat uit zeven trainingsdagen met tussentijdse opdrachten beslaat een periode van plusminus 9 maanden.

De onderwerpen/thema’s die aan bod komen zijn o.a.:

 • Effectiever beïnvloeden en interactie
 • Leiderschap en leidinggeven
 • Omgaan met macht & invloed en conflicten
 • Effectiever communiceren en presenteren
 • Managementmodellen van deze tijd
 • De kracht van charisma en persoonlijke uitstraling
 • Kernwaarden, uitdragen van je eigen visie
 • Creatie en creëren.

Wij werken volgens het principe van ‘ervaringsgericht leren’; je leert door te doen. Een respectvolle en plezierige sfeer vormt altijd de basis van onze training. De programma’s zijn op een persoonsgerichte wijze ingericht; de ontwikkeling van deelnemers is altijd onze leidraad. Wij werken procesmatig  – transparant, helder, soms confronterend -, aangevuld met diverse methodieken en modellen (in deze training: de ‘nieuwere’ managementmodellen). De programma’s zijn praktijkgericht, interactief en reflectief. Geen lesjes of kunstjes maar werkelijke spiegeling op gedrag en rol.

Wij zorgen er met actieve en praktische werkvormen voor dat de inhoud en werkvormen van de training interessant en afwisselend blijven. De trainer treedt daarbij meer op als procesbegeleider en coach dan als docent. Frontaal lesgeven komt dan ook alleen voor om een korte uitleg te geven over een bepaalde theorie of werkwijze. Uitwisseling met elkaar vormt een belangrijk bestanddeel van de training. 

Data Leertraject Geïnspireerd Leiderschap 2024 – 2025

 • di 17 sept 2024 – dag 1- Waar sta ik nu?
 • do/vr 14+15 nov 2024 – blok 2- De praktijk
 • do/vr 9+10 jan 2025 – blok 3- Macht en invloed
 • do/vr 22+23 mei 2025 – blok 4 – Creatie en Leiderschap

Dag 1 start om 9.30 uur en duurt tot 17.00 uur. De tweedaagsen erna starten altijd op donderdag na de lunch (13.30 uur) en eindigen op vrijdag om 17.00 uur. Na afloop van het traject kunnen de sessies naar keuze vervolgd worden met intervisie met de groep.

Praktisch:

Doelgroep voor het leertraject Geïnspireerd Leiderschap zijn leiders en managers in een eindverantwoordelijke rol, die geruime ervaring hebben met het sturen in organisaties en met het managen, leiden en leidinggeven. Je bent op zoek naar reflectie, nieuwe inspiratie en spiegeling op je rol.

De maximale groepsgrootte is 10 deelnemers, minimaal 6 deelnemers. De groep wordt samengesteld uit deelnemers met een zwaardere management-achtergrond.

De locatie is Hotel Landgoed Zonheuvel in Doorn, een rustgevende locatie middenin de Kaapse Bossen.

De investering voor deze zevendaagse training is € 3985,-. De accommodatie-kosten zijn € 995,-, dit is inclusief, lunches, diners en overnachtingen. Alle bedragen zijn exclusief BTW. Een intake kan onderdeel zijn van de inschrijfprocedure.

De trainer van dit intensieve traject is Marieke Jansze zelf, zij heeft veel ervaring met dit traject en dit type trajecten. Marieke is open, direct en persoonlijk. Ontwikkeling van deelnemers staat voor haar altijd centraal.

BACK TO HOME