Leertraject Invloed en Kracht

In dit traject word je gespiegeld en getraind op effectief en niet-effectief gedrag rondom invloed en beïnvloeding, en hoe daarmee om te gaan. Na afloop van het traject heb je helder zicht op (je eigen wijze van) beïnvloeding en hoe je dit nog effectiever kunt inzetten. Je kunt situaties beter inschatten en flexibeler reageren op situaties, beter met macht omgaan en je bent zelfverzekerder. Ook profileer je je helderder en steviger en heb je aan persoonlijke kracht gewonnen. Je hebt goede relaties en daarnaast heb je diverse tools en handvatten voorhanden in je ‘gereedschapskist’ om op terug te vallen. Het traject wordt ingezet als een persoonlijk leertraject in een groep onbekende collega’s van andere organisaties. Door de grote veiligheid kunnen er snel grote stappen gemaakt worden. Ook zal je regelmatig uit je comfortzone komen, teneinde jouw ontwikkelingscurve zoveel mogelijk op te rekken.

Het traject bestaat uit 6 trainingsdagen en beslaat een periode van een half jaar. Het is een breed en ervaringsgericht traject en vormt een mooie basis voor je verdere professionele ontwikkeling.

Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn o.a.:

 • Eigen (optimale) stijl van beïnvloeden
 • Authenticiteit en persoonlijke kracht
 • Persoonlijke profilering
 • Constructief veranderingen inzetten
 • Eigenwaarde en zelfvertrouwen
 • Omgaan met conflicten
 • Macht, gezag en autoriteit
 • Overtuigend presenteren 

Wij werken volgens het principe van het ‘ervaringsgericht leren’; je leert door te doen. Een respectvolle, veilige en plezierige sfeer vormt altijd de basis van onze training. De programma’s zijn op een persoonsgerichte wijze ingericht; de ontwikkeling van de deelnemers is altijd onze leidraad. De programma’s zijn praktijkgericht, interactief en reflectief. Geen lesjes of kunstjes maar werkelijke spiegeling op gedrag en rol. Zoals je van ons gewend bent.

Wij zorgen er met actieve en praktische werkvormen voor dat de inhoud en werkvormen van de training interessant en afwisselend blijven. De trainer treedt daarbij meer op als procesbegeleider en coach dan als docent. Frontaal lesgeven komt dan ook alleen voor om een korte uitleg te geven over een bepaalde theorie of werkwijze. Uitwisseling met elkaar vormt een belangrijk bestanddeel van de training. 

 Data Leertraject Invloed en Kracht 2023 – 2024 –  van start gegaan –

 • wo 15 nov 2023 – dag 1- losse trainingsdag
 • di 12 dec 2023 – dag 2- losse trainingsdag
 • wo/do 15+16 feb 2023 – dag 3+4 – tweedaagse met avondprogramma
 • do/vr 16+17 mei 2024 – dag 5+6 – tweedaagse met avondprogramma. 
Nieuwe data volgen spoedig. Start in juni 2024. 

Praktisch:

De training Invloed en Kracht is er voor iedereen die aan invloed wil winnen en zijn of haar persoonlijke kwaliteiten (nog) optimaler in wil gaan zetten. Je functioneert op HBO/WO-niveau. 

De maximale groepsgrootte is 10 deelnemers, minimaal 6 deelnemers.

De locatie is Hotel Landgoed Zonheuvel in Doorn, een rustgevende locatie middenin de Kaapse Bossen op 47 hectare grond.

De trainingsdagen starten altijd om 9.30 uur en duren tot 17.00 uur. De eerste dag van de tweedaagsen duurt altijd tot 19.30 uur.

De investering voor deze zesdaagse training bedraagt € 3325,-. De accommodatie-kosten zijn € 875,-, dit is inclusief lunches, diners en overnachtingen tijdens de tweedaagsen. Alle bedragen zijn exclusief BTW. Een intake kan onderdeel zijn van de inschrijfprocedure. 

Intervisie: naar keuze kan het traject vervolgd worden met intervisiesessies met de trainingsgroep.

De trainer van dit intensieve traject is Marieke Jansze zelf, zij heeft veel ervaring met dit traject en dit type trajecten. Marieke is open, direct en persoonlijk. Ontwikkeling van deelnemers staat voor haar altijd centraal.

BACK TO HOME