Leertraject Invloed en Kracht

In dit traject word je gespiegeld en getraind op effectief en niet-effectief gedrag rondom invloed en beïnvloeding, en hoe daarmee om te gaan. Na afloop van het traject heb je helder zicht op (je eigen wijze van) beïnvloeding en hoe je dit nog effectiever kunt inzetten. Je kunt situaties beter inschatten en flexibeler reageren op situaties, beter met macht omgaan en je bent zelfverzekerder. Ook profileer je je helderder en steviger en heb je aan persoonlijke kracht gewonnen. Je hebt goede relaties en daarnaast heb je diverse tools en handvatten voorhanden in je ‘gereedschapskist’ om op terug te vallen. Het traject wordt ingezet als een persoonlijk leertraject in een groep onbekende collega’s van andere organisaties. Door de grote veiligheid kunnen er snel grote stappen gemaakt worden. Ook zal je regelmatig uit je comfortzone komen, teneinde jouw ontwikkelingscurve zoveel mogelijk op te rekken.

Het traject bestaat uit 6 trainingsdagen en beslaat een periode van pngeveer een half jaar. Het is een breed en ervaringsgericht traject en vormt een mooie basis voor je verdere professionele ontwikkeling.

Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn o.a.:

 • Eigen (optimale) stijl van beïnvloeden
 • Authenticiteit en persoonlijke kracht
 • Persoonlijke profilering
 • Constructief veranderingen inzetten
 • Eigenwaarde en zelfvertrouwen
 • Omgaan met conflicten
 • Macht, gezag en autoriteit
 • Overtuigend presenteren

Wij werken volgens het principe van het ‘ervaringsgericht leren’; je leert door te doen. Een respectvolle, veilige en plezierige sfeer vormt altijd de basis van onze training. De programma’s zijn op een persoonsgerichte wijze ingericht; de ontwikkeling van de deelnemers is altijd onze leidraad. De programma’s zijn praktijkgericht, interactief en reflectief. Geen lesjes of kunstjes maar werkelijke spiegeling op gedrag en rol. Zoals je van ons gewend bent.

Wij zorgen er met actieve en praktische werkvormen voor dat de inhoud en werkvormen van de training interessant en afwisselend blijven. De trainer treedt daarbij meer op als procesbegeleider en coach dan als docent. Frontaal lesgeven komt dan ook alleen voor om een korte uitleg te geven over een bepaalde theorie of werkwijze. Uitwisseling met elkaar vormt een belangrijk bestanddeel van de training. 

 Data Leertraject Invloed en Kracht 2024 – 2025

 • vr 20 sept 2024 – dag 1- losse trainingsdag
 • wo 2 okt 2024 – dag 2- losse trainingsdag
 • do/vr 7+8 nov 2024 – dag 3+4 – tweedaagse met avondprogramma
 • do/vr 30+31 jan 2025 – dag 5+6 – tweedaagse met avondprogramma. 

Data Leertraject Invloed en Kracht 2025

 • vr 16 mei 2025 – dag 1- losse trainingsdag
 • wo 18 juni 2025 – dag 2- losse trainingsdag
 • do/vr 11+12 sept 2025 – dag 3+4 – tweedaagse met avondprogramma
 • wo/do 26+27 nov 2025 – dag 5+6 – tweedaagse met avondprogramma. 

Praktisch:

Dag 1 en 2 starten om 9.30 uur en duren tot 17.00 uur. De tweedaagsen erna starten altijd op donderdag na de lunch (13.30 uur) en eindigen op vrijdag om 17.00 uur.

Na afloop van het traject kunnen de sessies naar keuze vervolgd worden met intervisie met de groep.

De training Invloed en Kracht is er voor iedereen die aan invloed wil winnen en zijn of haar persoonlijke kwaliteiten (nog) optimaler in wil gaan zetten. Je functioneert op HBO/WO-niveau.

De maximale groepsgrootte is 10 deelnemers, minimaal 6 deelnemers.

De locatie is Hotel Landgoed Zonheuvel in Doorn, een rustgevende locatie middenin de Kaapse Bossen met 47 hectare landgoed.

De investering voor deze zesdaagse training bedraagt € 3350,-. De accommodatie-kosten zijn € 880,-, dit is inclusief lunches, diners en overnachtingen tijdens de tweedaagsen. Alle bedragen zijn exclusief BTW. Een intake kan onderdeel zijn van de inschrijfprocedure.

De trainer van dit intensieve traject is Marieke Jansze zelf, zij heeft veel ervaring met dit traject en dit type trajecten. Marieke is open, direct en persoonlijk. Ontwikkeling van deelnemers staat voor haar altijd centraal.

BACK TO HOME